Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅNFoto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
 Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN

Sorgen: "Fruktansvärt – det är en katastrof"

Publicerad

LONDON/STOCKHOLM. En enastående karriär är över.

Och den slutade på värsta tänkbara sätt.

Lagkamraterna är förkrossade efter Usain Bolts mardrömsfall i VM-finalen över 4x100 meter. 

– Jag kommer börja gråta, säger Yohan Blake, som riktar svidande kritik mot arrangören:

– Usain gillade inte det här.

Usain Bolt fick inte det sagoslut som han hade hoppats på.

Efter att ha slutat trea på 100 meter under VM i London fick jamaicanen en sista möjlighet att vinna ett guld – i karriärens sista lopp över 4x100 meter. Och världens genom tiderna främste löpare var bra med på den sista sträckan i finalen.

Då hände det som inte får hända.

30-åringen, som vunnit åtta OS-guld och elva VM-guld, skadade sig så pass illa att han inte kunde fullfölja loppet, utan föll ihop på den röda mattan.

Efteråt var det jamaicanska landslaget förkrossat.

Lagkamraten Julian Forte:

– Det var inte så här jag ville att det skulle sluta för honom. Jag har inte hunnit prata med honom än, han gick i väg för att få vård. Det är en katastrof, det är fruktansvärt, säger han.

Blake: "Jag kommer börja gråta"

Efteråt var Yohan Blake rasande. I den mixade zonen visade han stor ilska mot arrangörerna som han viftade med armarna mot, och senare utvecklade han sin ilska för media på plats:

– Vi går ut för att värma upp, men sen tvingas vi att sitta och vänta, för att sen gå ut och värma upp igen. Usain sa till mig att han inte gillade det, säger Blake och fortsätter:

– Jag kommer börja gråta, fortsätter han innan har stormar ut ur den mixade zonen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag