Kramer blev magsjuk mitt under VM i London. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅNKramer blev magsjuk mitt under VM i London. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
Kramer blev magsjuk mitt under VM i London. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
Han imponerade och tog sig till semifinal på 800 meter. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅNHan imponerade och tog sig till semifinal på 800 meter. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
Han imponerade och tog sig till semifinal på 800 meter. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Isolerades på hotellet – berättar nu om oron

Publicerad

LONDON. Han blev magsjuk mitt under VM – och skapade oro i hela den svenska truppen.

Nu bryter Andreas Kramer tystnaden.

– Jag stannade på rummet hela tiden för att inte smitta andra, jag tog bara en promenad på balkongen någon gång, säger Kramer.

Andreas Kramer, 20, har en fantastisk säsong bakom sig med både svenskt rekord på 800 meter (1.45.13) och guld på U23-EM.

Succén fortsatte på VM i London.

Talangen gjorde sitt livs tredje snabbaste lopp och tog sig vidare till semifinal, där han dock tvingades ge sig.

Och sen, efter tävlingarna, började problemen.

"Mådde inte jättebra"

Andreas Kramer blev magsjuk och landslaget tvingades agera blixtsnabbt för att minimera risken att han skulle smitta andra. Lagsamlingarna ställdes in, de aktiva uppmanades att inte umgås i grupp – och Kramer isolerades.

Det var i måndags.

Nu känner sig Kramer redo att berätta vad som hänt. Han är nämligen på benen igen.

– Ja, jag mår faktiskt bra nu. Tog mig hem från London i går, så är hemma i Sävedalen. Fullt frisk nu och ska ut och träna precis.

Vad var det som hände egentligen?

– Jag vet ännu inte helt hundra vad det var, men jag åkte på någonting natten till måndagen. Det var inget jag mådde jättebra av i alla fall. Jag stannade på rummet hela tiden för att inte smitta andra.

Kallades för Voldemort

Kramers sjukdom skapade viss oro i den svenska truppen och många pratade, inte helt oväntat, om situationen. På Instagram kan man se hur maratonlöparen David Nilsson gör sig lustig över det hela och skriver både ”mannen vars namn ingen får nämna” och ”Voldemort, i ny upplaga” om sin landslagskompis.

Kramer upplever att han fick ett stort stöd.

– Jag fick krya-på-hälsningar från alla i truppen, så det kändes bra. Sen gäller det för de andra att fokusera på sitt eget mästerskap. Jag var ju på mitt rum och fick följa tävlingarna från tv:n. Jag tog en bara promenad på balkongen någon gång.

 

LÄS ÄVEN: Oron efter magsjukan: "Åh Gud – det här är inte bra" 

Nöjd med VM-debuten

Nu när du fått lite distans till din VM-insats, vad säger du om den?

– Jag är väldigt nöjd med det jag presterat på VM. Självklart är det surt att missa final när man är där och nosar på det, och jag känner ju att jag har kapaciteten för en final, men jag är väldigt nöjd med hur jag sprang mitt försökslopp och tog mig vidare till semi. Semifinalen är också godkänd och något jag bör vara nöjd med… även fast jag vill mer.

Andreas Kramer fortsätter:

– Man får ändå tänka på att man möter de bästa i världen.

Är det någon vila nu eller gasar du på?

– Nu framöver är det fokus på SM och Finnkampen framför allt – två tävlingar som är höjdpunkter i slutet av säsongen. Kan eventuellt bli något mer lopp, men det återstår att se. Så ingen vila än!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag