Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter gesten: "Pappa kommer skälla på mig"

Publicerad

LONDON. Norrmännen hoppas på medalj på söndag från 1500-meterslöparen Filip Ingebrigtsen. 

Och i finalen kommer han inte att fira innan han är över mållinjen - som han gjorde i semifinalen. 

– Jag har en tendens att tappa huvudet när jag är inne i tävlingen, säger han till NRK

Efter att Filip Ingebrigtsen sprungit in som trea i sin semifinal på 1500 meter så började den samlade norska presskåren att spekulera i att norrmannen var i medaljform. 

Ingebrigtsens pappa, Gjert Ingebrigtsen, tyckte definitivt det. 

– Vem ska slå honom? Han är ju i kalasform! De ska komma upp tidigt om de ska slå honom på söndag, säger han. 

Brodern Henrik Ingebrigtsen, även han löpare, fyller i:

– Det ska bli spännande att se vem som ska slå honom. Det ser ju ut som att han är ute och joggar bara de två första varven. 

Upprepar inte missen i finalen

Men trots den fina insatsen i semifinalen fanns det en liten episod som det gick att anmärka på. Filip Ingebrigtsen började nämligen fira redan innan han sprungit över mållinjen. 

– Jag hade full kontroll på att komma topp fem i alla fall. Men jag hade fått höra från pappa att jag inte skulle slappna av innan jag kom i mål. Så nu kommer pappa skälla på mig, säger han till NRK och fortsätter: 

– Det var egentligen ett dumt beslut. Man ska springa över mållinjen innan man firar. 

Ser sig själv som medaljkandidat

Filip Ingebrigtsen ser sig själv som en medaljkandidat. 

– Nu när jag är i final kan jag villigt erkänna att jag har som mål att ta medalj. 

Skulle han klara det skulle det skänka ännu mer glans till ett redan framgångsrikt mästerskap för Norge. Karsten Warholm tog ju som bekant guld på 400 meter häck, sen första norska VM-medaljen i löpning sedan Vebjörn Rodals brons på 800 meter på VM i Göteborg 1995. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag