Lagkamraterna är framme för att hjälp Usain Bolt. Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅNLagkamraterna är framme för att hjälp Usain Bolt. Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅN
Lagkamraterna är framme för att hjälp Usain Bolt.  Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅN
Bolt i svåra smärtor på banan. Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅNBolt i svåra smärtor på banan. Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN
Bolt i svåra smärtor på banan.  Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN

Vännen avslöjar Bolts ord efter VM-kollapsen

Publicerad

LONDON. Usain Bolts otroliga karriär slutade med han drabbades av kramp och kollapsade på banan under stafetten. 

Efteråt flydde Bolt från arenan utan att prata med någon. 

Men nu bryter han tystnaden på Snapchat. 

– Jag gjorde allt jag kunde, säger Bolt. 

Olympiastadion var fylld till bredden och samtliga ögon var vända mot jamaicanen som skulle springa fjärdesträckan i stafetten. 

Usain Bolt. 

Stafetten i London var den snart 31-åriga Bolts sista lopp i karriären och majoriteten ville se honom vinna en sista gång. Men det blev precis tvärtom. Knappt halvvägs genom sin sträcka drabbades Bolt av svår kramp och föll ihop på banan innan han lämnade arenaområdet bakvägen. 

Bolts ord i natt

Sent i natt berättade Bolt om händelsen på Snapchat. Videon han har lagt upp visar hur han får behandling av Jamaicas massör Everald ‘Eddie’ Edwards. 

– Det var inte så jag ville avsluta VM… Vad ska jag säga? Jag gjorde allt jag kunde, jag gjorde mitt bästa som vanligt. Jag får behandling nu, säger Bolt i videon innan han blir avbruten av Edwards. 

– Jag måste få mästaren redo igen!

Bolt fortsätter:

– Jag vill tacka alla som kom för att stötta mig. Ledsen att jag inte kunde säga hejdå. Men… Jag kommer till stadion i morgon för att säga hejdå. Jag vill tacka er för allt, jag uppskattar det.

Händelsen berörde Bolts lagkamrater

Hans lagkamrater gick dock genom den mixade zonen - och de var alla berörda över det som hände. 

– Jag ville inte att det skulle bli så här. Men tyvärr är det såna här saker som händer. Det finns inget man kan göra åt det, säger Julian Forte. 

– Han är min vän och min träningspartner, så det berör mig att se honom så där, rullandes på marken, säger Yohan Blake. 

Blake: "Jag kommer börja gråta"

Direkt efter det som hade hänt kom samtliga jamaicanska löpare fram till Bolt för att hjälpa honom upp. Blake berättar nu att det första Bolt gjorde var att be om ursäkt. 

– Jag pratade med honom och han bad om ursäkt, men han har inget att be om ursäkt för. Han har inte gjort något fel, vi är inte besvikna på honom. 

Blake menade att det var den långa väntan inför loppet, som blev utdragen på grund av medaljceremonier, som låg till grund för att Bolt fick kramp. 

– Jag kommer att börja gråta. Han är en sann mästare, han är en legend. Att det ska sluta så här... det är galet, säger Blake. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag