Foto: Polisen i New Mexico
 Foto: Polisen i New Mexico

Hon kedjades fast och kidnappades av expojkvännen – här räddas hon av polisen

Publicerad

Kvinnan kidnappades och kedjades fast av den före detta pojkvännen som ville tvinga henne till giftermål. 

Hon räddades av polisen efter 24 timmar. 

Vittnen hade sett en kvinna bli släpad ut ur sitt hem i Nevada, USA. Ett dygn senare stoppade polisen i New Mexico, USA, en minibuss och hittade kvinnan fastkedjad kring halsen.

– Åh, herregud. Tack så mycket, säger kvinnan i klippet.

Polis grep kvinnans före detta pojkvän, Jack Morgan, som körde minibussen, samt hans nya partner Samuel Brown som satt på passagerarsidan, skriver Kron4

Polisen filmade när de räddar den kidnappade kvinnan.

– Han släpade ut mig och jag kämpade emot så fruktansvärt mycket för jag kände att, det är så här man dör, berättar kvinnan, som efter 24 timmar räddades av polis.

Var planerat

Enligt en rapport från polisen ska kidnappningen ha planerats under ett års tid. 

Paret ville ta kvinnan till en grotta och hjärntvätta henne så att hon skulle vilja gifta sig med den före detta pojkvännen, Jack Morgan.

På bilden ser vi Jack Morgan, kvinnans expojkvän, i en polisbil.

När polisen grep männen ska Jack Morgan ha sjungit på hymnen "Amazing Grace", frågat efter flera bibelböcker och pratat med sig själv. 

Han ska bland annat ha sagt till sig själv att han vid nästa möte med polisen måste komma ihåg att ta på sig skorna, skriver Kron4.

Händelsen skedde i januari, men det är först nu som filmen blivit offentliggjord.

I dag sitter männen häktade anklagade för kidnappning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag