Ulf Lundell. Foto: CHRISTER WAHLGREN / © FOTOGRAF CHRISTER WAHLGRENUlf Lundell. Foto: CHRISTER WAHLGREN / © FOTOGRAF CHRISTER WAHLGREN
Ulf Lundell. Foto: CHRISTER WAHLGREN / © FOTOGRAF CHRISTER WAHLGREN
Sofia Lundell. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTENSofia Lundell. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Sofia Lundell. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Ulf Lundell. Foto: ANNA SVANBERG / ANNA SVANBERG GT/EXPRESSENUlf Lundell. Foto: ANNA SVANBERG / ANNA SVANBERG GT/EXPRESSEN
Ulf Lundell. Foto: ANNA SVANBERG / ANNA SVANBERG GT/EXPRESSEN

Ulf Lundells första ord om skilsmässan

Publicerad

Efter tre år skiljer sig Ulf Lundell och hustrun Sofia Lundell.

Nu berättar artisten och författaren om skilsmässan.

"Vi är fortfarande goda vänner, goda grannar och vi arbetar fortfarande tillsammans", skriver Ulf Lundell i ett mejl till Aftonbladet

Som Expressen kunde rapportera i går ska Ulf Lundell, 67, och hustrun Sofia Lundell, 41, (tidigare Möller, reds anm.) skiljas. Paret, som gifte sig i mars 2014, lämnade in skilsmässoansökan till Ystads tingsrätt i torsdags.

Paret, som varit gifta i tre år, har begärt att domen ska meddelas utan betänketid.

Ulf Lundell: "Vi arbetar fortfarande tillsammans"

I ett mejl till Aftonbladet kommenterar nu Ulf Lundell skilsmässan.

"Sofia och jag har gått skilda vägar, men vi är fortfarande goda vänner, goda grannar och vi arbetar fortfarande tillsammans med konsten på nätet och i galleriet i Simrishamn", skriver han.

LÄS MER: Ulf Lundell skiljer sig 

Ulf Lundell och Sofia Lundell träffades 2010. Ett år senare flyttade Sofia Lundell till Ulf Lundells gård på Österlen. Tre år senare var de gifta. 

Ex-makarna är också affärspartners och driver tillsammans Galleri Rockhead Art i Simrishamn. Planerna är att fortsätta arbeta tillsammans trots skilsmässan, skriver Ulf Lundell till Aftonbladet.

Ulf Lundell: "Jag längtar efter sol och saltvatten"

Han förklarar också att han fokuserar på sitt egna kreativa arbete.

"Jag arbetar, skriver varje dag, går till ateljén, sysslar med lite låttexter. Och som den här sommaren sett ut så måste jag nog försöka ta mej till ett salt hav nere i Södern. Jag längtar efter sol och saltvatten".

LÄS MER: Ulf Lundell, 64, har gift sig med Sofia Möller

På frågan om han har kvar hoppet om kärleken skriver Ulf Lundell:

"Det där låter dramatiskt. Jag tror på arbetet, att ta hand om kropp och själ och hjärna, ta hand om hus och hem, jag tror på vänskap och hygglighet och vuxna människors förmåga att fatta någorlunda kloka beslut. I grunden styrs vi ändå av känslor, alla människor är romantiker, men dom flesta av oss är nog som mest romantiska i yngre år än där jag befinner mej i dag".

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag