Skådespelerskan Shannen Doherty stämde sitt managementbolag när hon fick cancer - och nådde en förlikning.Skådespelerskan Shannen Doherty stämde sitt managementbolag när hon fick cancer - och nådde en förlikning.
Skådespelerskan Shannen Doherty stämde sitt managementbolag när hon fick cancer - och nådde en förlikning.
Nu prövar hennes make samma sak - och stämmer bolaget han med. Foto: Boris Issaei / ALL OVER PRESS NATIONAL PHOTO GROUPNu prövar hennes make samma sak - och stämmer bolaget han med. Foto: Boris Issaei / ALL OVER PRESS NATIONAL PHOTO GROUP
Nu prövar hennes make samma sak - och stämmer bolaget han med. Foto: Boris Issaei / ALL OVER PRESS NATIONAL PHOTO GROUP
För ett år sedan stämde Shannen Doherty bolaget. Foto: Max Deangelo, Pacificcoastnews / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWSFör ett år sedan stämde Shannen Doherty bolaget. Foto: Max Deangelo, Pacificcoastnews / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS
För ett år sedan stämde Shannen Doherty bolaget. Foto: Max Deangelo, Pacificcoastnews / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS

Shannen Dohertys nya tvist efter cancern

Publicerad

Skådespelerskan Shannen Doherty stämde sitt managementbolag när hon fick cancer - och nådde en förlikning.

Nu prövar hennes make samma sak - och stämmer bolaget han med.

"De förstörde vårt sexliv", hävdar han enligt TMZ.

Skådespelerskan Shannen Dohertys, 45, har varit väldigt öppen med att hon drabbats av bröstcancer.

För ett år sedan stämde hon också sitt managementbolag. Hon ansåg att bolagets försummelse lett till att cancern inte fick den behandling den skulle ha.

Bolaget, Tanner Mainstain, ska bland annat inte ha betalat hennes sjukförsäkring, vilket fördröjde behandlingen.

 

LÄS MER: Shannen Dohertys starka bild från behandlingen

 

I augusti meddelades att hon nått en förlikning med bolaget, som hon stämt på ungefär 12,5 miljoner kronor.

Hur mycket hon fick i ersättning är sekretessbelagt, men beloppet kan antas vara så högt så att hennes make, Kurt Iswarienko, nu prövar samma sak.

Enligt TMZ har även han nu stämt bolaget. Skälet ska vara att han fått sitt sexliv tillsammans med hustrun förstörts.

Han påstår också att förtaget misskött hans investeringar.

Stjärna från "Beverly Hills"

Enligt TMZ var förhandlingarna innan förlikningen mellan Shannen Doherty och företagets advokater mycket hårda. Managementföretagets advokater ska bland annat ha frågat ut Shannon Doherty om hur sjuk hon egentligen var på grund av cancern och behandlingarna.

Shannen Doherty slog igenom med dunder och brak i succéserien "Beverly Hills" på 90-talet.

 

LÄS MER: Shannen Doherty: "Jag är död inom fem år"

 

Enligt flera av skådespelarens kolleger var hon svår att arbeta med – och så sent förra året skrev skådespelarkollegan Jason Priestley om Shannen Dohertys divalater i sin självbiografi.

Något som fick Doherty att slå tillbaka ordentligt.

– Jag älskar Jason, men han var ju med i en bilolycka. Jag tror att delar av hans minne har förändrats sedan dess, sade hon då och syftar på olyckan som ägde rumt 2002 då Priestley fick en allvarlig huvudskada och frakturer på ryggraden.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag