Runar och Carola återförenade på sonen Amadeus student Foto: LÄSARBILD / LÄSARBILDRunar och Carola återförenade på sonen Amadeus student Foto: LÄSARBILD / LÄSARBILD
Runar och Carola återförenade på sonen Amadeus student Foto: LÄSARBILD / LÄSARBILD
Runar och Carola under sin tid som gifta Foto: BJÖRN LUNDBERGRunar och Carola under sin tid som gifta Foto: BJÖRN LUNDBERG
Runar och Carola under sin tid som gifta Foto: BJÖRN LUNDBERG

Så fann Runar och Carola varandra igen

Publicerad

Efter den frostiga skilsmässan är relationen mellan Carola Häggkvist och Runar Sörgaard nu bättre än på länge.

I samband med sonen Amadeus student återförenades ex-makarna.

"Livet är som vanligt fast bättre. Vi har blivit visare och även lite vimsigare men det bjuder vi på", skriver Carola på Instagram.

Deras relation var en av 90-talets mest uppmärksammade. År 2000 skilde sig dock artisten Carola Häggkvist, 50, och livscoachen Runar Sögaard, 49.

Åren efteråt var frostiga och 2012 skickade Runar in en stämningsansökan till Nacka tingsrätt, i vilken han krävde att ensam få vårdnaden om sonen.

 

LÄS MER: TV4 klippte bort Runar ur Carolas program 

 

I samband med att Carola Häggkvist var med i TV4-programmet "Så mycket bättre" från 2014 ville sångaren exempelvis inte nämna sin exmake vid namn.

– Det känns bättre att säga min sons pappa, det gör det. För mig känns det bättre, sa Carola Häggkvist då.

Carola och Runar återförenades

Hon berättade också om den obefintliga relationen med Runar Sörgaard:

– Vi hörs inte så mycket. Amadeus har blivit så pass stor, det känns skönt att kunna ta saker direkt med vad sonen vill. Han har så pass mycket självkänsla och trygghet i sitt liv att han klarar att stå upp för sig själv. Både inför mig och för sin pappa.

Efter skilsmässan och de frostiga åren har ex-makarna nu återförenats som vänner. I mitten av juni firade de sin gemensamma son Amadeus som tog studenten.

– De fungerar ihop eftersom de har ett barn tillsammans, säger Carolas presskontakt Linn Westlund.

Hörs de ofta?

– Ja, om det handlar om Amadeus har de har inga problem med att kommunicera bra med varandra.

 

LÄS MER: Carola och Runar återförenades för sonen 

 

På Instagram berättar Carola Häggkvist, som för tillfället bor i Sydafrika, om hur det var att komma hem till Sverige.

"Hem till ett race med ungdomars rus inför studenten. Föräldrar som slår knut på sig själva i alla förberedelser. Livet är som vanligt fast bättre. Vi har blivit visare och även lite vimsigare men det bjuder vi på. Ta vara på livet o de lyckliga stunderna! Just nu är en sådan", skriver hon.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag