Iklädd glittrande kavaj inleder Céline Dion med 90-talshiten ”The power of love”. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGRENIklädd glittrande kavaj inleder Céline Dion med 90-talshiten ”The power of love”. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
Iklädd glittrande kavaj inleder Céline Dion med 90-talshiten ”The power of love”. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
Det finns ingen röd tråd med konserten förutom att Céline Dion sjunger sina stora hits. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGRENDet finns ingen röd tråd med konserten förutom att Céline Dion sjunger sina stora hits. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
Det finns ingen röd tråd med konserten förutom att Céline Dion sjunger sina stora hits. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN

Sluta prata – börja sjunga!

Publicerad

Céline Dion gör en stabil greatest hits-konsert men svamlar bort känslan i mellansnacket. 

Iklädd glittrande kavaj inleder Céline Dion med 90-talshiten ”The power of love” med perfekt röst och en flirtig blinkning till publiken. På scen finns en hel stråkorkester och en blåssektion. Det är en imponerande uppställning, men det finns ingen matchande scenshow, vilket lägger mycket press på stjärnan själv.

Samtidigt är det väldigt tydligt att hon kan fylla arenor och sjunga i sömnen och det blir bra ändå. Hon spelar ungefär 70 kvällar om året på Caesars palace i Las Vegas år efter år, så allt går på proffsig rutin.

Frågan är vad hon vill med denna turné? Det finns ingen röd tråd förutom att Dion sjunger sina stora hits. Det känns tveksamt mot publiken som i många fall har rest hit från andra delar av Europa och betalat enorma summor för biljetterna.

Bäst är hon i balladerna där ”Pour que tu m’aimes encore” och ”My heart will go on” är känslosamma. Hon borde däremot aldrig ha gett sig på en cover av ”Black or white”. 

Märkligast blir det när Céline Dion håller långa, osammanhängande monologer om Titanic, Jesper Parnevik och svenska köttbullar.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN

Märkligast blir det när hon håller långa, osammanhängande monologer om Titanic, Jesper Parnevik och svenska köttbullar som hon hyllar för sin goda vitlökssmak (?). Då börjar man tro att hon är från vettet. Hon sänker helhetsupplevelsen med mellansnacken.

Hon visar sig vara både en sångdiva och en babblande tokfrans. 

Samtidigt är det svårt att inte imponeras av hennes röst, antalet stora klassiska hits och med vilken lätthet hon sjunger dem. 

I bakhuvudet maler faktumet att hennes man gick bort i cancer för knappt ett och ett halvt år sedan och Dion har några stentuffa år bakom sig. Att hon har samlat sig och står här i all sin utstrålning är berörande i sig – särskilt när de sista tre låtarna känns som en direkt hyllning till hennes man och hon avslutar ute i publiken.

 

KONSERT

Céline Dion

Tele 2 arena, Stockholm

Publik: 23 029 (utsålt).

Vem: Céline Marie Claudette Dion, 49, från fransktalande Québec i Kanada slog igenom redan som tonåring i den fransktalande världen men nådde ny publik när hon 1988 vann Eurovision song contest för Schweiz. Hon är den näst bäst säljande kvinnliga artisten i USA och har sålt över 200 miljoner skivor. Hon har tre barn med maken och managern René Angélil, som gick bort i cancer förra året. 

Vad: Turnén ”Céline Dion Live 2017” hade premiär i Köpenhamn den 15 juni och pågår till augusti. Den bygger på hennes senaste album, ”Encore un soir” som kom i slutet av förra sommaren. 

 

Låtlista

”The power of love”

”I drove all night”

”Taking chances”

”Loved me back to life”

”That’s the way it is”

”I’m alive”

”It’s all coming back to me now”

”How does a moment last forever”

”Beauty and the beast”

”Think twice”

”The reason”

”Recovering”

”The colour of my love”

”Because you loved me”

”Pour que tu m’aimes encore”

”All by myself”

”Refuse to dance”

”Love is all we need”

”Black or white”

”Love can move mountains”

”River deep, mountain high”

”The show must go on”

”My heart will go on”

 

”Love of my life”

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag