Foto: - -
 Foto: - -

Förälskad i Rom

Publicerad

Rundresan bland Europas storstäder fortsätter och Rom visar samma romantiska sida nu som när Audrey Hepburn gjorde stan i "Prinsessa på vift" för sextio år sedan.

Efter "Midnatt i Paris", som charmade rekordpublik förra året, har Woody Allen en del att leva upp till. Den här historien är inte riktigt lika vinnande - framför allt för att den är flera historier.

En ung amerikanska möter en snygg italienare och sammanför föräldrarna med överraskande resultat. Ett ungt par från landet villar bort sig bland slingrande gränder och förföriska kändisar medan ett amerikanskt par får besök av hennes intagande väninna och Alec Baldwin får träda in som skyddshelgon.

De sammanvävda historierna kan alla ses som hyllningar till klassisk italiensk komedi. Till det kommer Roberto Benignis udda insats som alldaglig medelklassman. Han blir av ingen anledning alls utvald att bli superkändis i någon av Berlusconis tv-kanaler. Inte så kul men en milt träffsäker satir, särskilt som Benigni för en gångs skull inte spelar över.

Annars är det fullt av överraskande infall och fyndiga Allen-repliker. Den italienska dubbelmoralen är tacksam att driva med, roligast blir mötet mellan den unga nygifta från landet och hennes filmstjärneidol.

Men det dröjer innan de sammanvävda historierna tar fart. Först mot slutet rullar allt med den självklara lätthet som är kännetecken för Allens komedier.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag