Anders Björkman

Nielsen måste lägga i en växel om hon ska hänga med

Publicerad

Rivstart av Lotta Engberg.

"Lotta på Liseberg" satsar på högre tempo i år.

Sanna Nielsen på Skansen får lägga i en växel om hon ska hänga med.

Nionde året i TV4 för "Lotta på Liseberg" och start med ett hav av norska flaggor till nya tittare i Norge.

Sedan två medryckande mongoler, "Djingis Kahn" och Christer Sjögren, som tog herraväldet över Liseberg.

Direkt på med första allsången, "Michelangelo". Ingen satt stilla på Liseberg under den inledning.

Premiären hade ett starkt och omväxlande startfält.

Jon-Henrik Fjällgren och Anina med låten som var trea i Melodifestivalen, Peg Parnevik, känd från tv:s "Parneviks" och Lionoo som vann "Idol".

Och så trumpetaren Magnus Johansson, som blåste "Nessun dorma", så Liseberg hoppade upp i stående ovation och de blytunga regnmolnen försvann.

Magnus Johanssons basmatch med Christer Sjögren i gamla "Ol´man river" var skämtsamt brummande och Lotta och Christer i duetten "The time of my life" en snygg avslutning.

Inte illa en måndag.

Allsångerna var som alltid på Liseberg valda så alla kan sjunga med. "Sån't är livet", "Fröken Fräken" – en hyllning till Sven-Erik Magnusson – "När vi gräver guld i USA", "Mamma är lik sin mamma" och "Sol vind och vatten".

Enda gången jag var tveksam, var när Lotta introducerade Kent-låten "Utan dina andetag". Jag hade fel, Liseberg sjöng vackert.

"Lotta på Liseberg" satsar helt klart på ökat tempo. Ett kort snack med Peg Parnevik, ett med Sjögren och Magnus Johansson, det var allt.

Här får Norge se hur man får fart på en allsångskväll. Deras variant, "Allsang på grensen", är lite lågmäld och försiktig. Norska TV2 spelar in "Lotta på Liseberg" och visar det på lördagar.

Satsningen på Norge är förstås Liseberg hysteriskt lyckliga över. Norrmän är nöjesparkens största utländska besöksgrupp och attraktionerna visas regelbundet i bild. Den reklamen är värd guld.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag