Jon Henrik Fjällgren. Foto: SVEN LINDWALLJon Henrik Fjällgren. Foto: SVEN LINDWALL
Jon Henrik Fjällgren. Foto: SVEN LINDWALL
Jon Henrik Fjällgren. Foto: OLLE SPORRONGJon Henrik Fjällgren. Foto: OLLE SPORRONG
Jon Henrik Fjällgren.  Foto: OLLE SPORRONG

Jon Henriks svåra livsval: ”Mycket otur”

Publicerad

Jon Henrik Fjällgren tvivlar på om han har styrkan att fortsätta som musiker.

Det skriver schlagerstjärnan och artisten i ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram – samtidigt som han stöttas av fansen.

"Väldigt sällan hör jag någon fråga hur det verkligen är med mig", skriver Jon Henrik Fjällgren.

Jon Henrik Fjällgren har en framgångsrik karriär som artist bakom sig. Han har släppt flera skivor och kom tvåa i Melodifestivalen 2015. Två år senare knep han och Aninia tredjeplatsen med "En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)".

Samtidigt har Jon Henrik Fjällgren haft det tufft psykiskt. De senaste åren har han förlorat flera nära vänner och under Melodifestivalen i våras berättade artisten att han diagnostiserats med PTSD, posttraumatiskt stressyndrom.

 

LÄS MER: Jon Henrik Fjällgren om panikångesten

 

I ett känslosamt inlägg på Intagram berättar Jon Henrik Fjällgren nu att han känner tveksamhet inför framtiden som musiker.

"Den sista tiden har jag haft så enormt mycket otur, ni skulle bara veta. Jag sitter och funderar på hur detta skall vända. Önskar att de hände något stort i livet just nu som fick mig att känna styrkan igen att fortsätta som musiker och allt annat", skriver Jon Henrik Fjällgren och fortsätter:

"Men i dag har jag insett att livet verkligen kan ta enorma vändningar och plötsligt så kan motivationen vara borta och den glädje man hade i starten tynar bort".

 

Jon Henrik Fjällgren: "Jag har fått jobba hårt"

Jon Henrik Fjällgren beskriver vidare hur han befinner sig i ett vägskäl och att det finns människor i hans närhet som vill honom illa.

"Ett vägskäl där val måste väljas och där andra tror sig veta saker om mitt liv som inte stämmer. Folk är så duktiga på att tycka och reta sig på andras lycka. Vissa människor i mitt liv försöker göra allt för att jag skall hamna tomhänt i livet och för att det jag har byggt upp skall raseras. Pengar, makt och avundsjuka bottnar sig i dessa människor och det som är så himla tråkigt i detta är att jag inte fått allt, jag har fan i mig fått jobba hårt för det både psykiskt och fysiskt".

Jon Henrik Fjällgren berättar också att han han nu måste välja bort vissa människor.

"Fördomar finns de gott om och det är det värsta jag vet. Det liv som man tror är glitter och glamour stämmer inte alltid som artist. Det kan lika väl gå åt andra hållet, man blir alkoholist eller narkoman på grund av press, stress och andra saker i privatlivet", skriver han och fortsätter:

"Just nu måste jag tyvärr också välja bort människor som inte vill förstå eller som bara vill sno min energi. Det är väldigt tungt att göra detta men antingen väljer man livet eller så blir man ett offer som slutar som sängliggandes i flera år samtidigt som livet faller isär utanför fönstret".

 

LÄS MER: Därför valde Jon Henrik Bort sin samedräkt

 

Artisten berättar att han har svårt att möta människor med glädje eftersom det inte stämmer överens med hur han egentligen mår.

"Väldigt sällan hör jag någon fråga hur det verkligen är med mig och hur det går med livet som renskötare och artist. Jag önskar och drömmer om att få vakna upp en morgon och kunna se att det faktiskt finns människor som förstår min situation och kanske till och med vill hjälpa mig. Det är något som jag har för lite omkring mig".

Bland kommentarerna på Instagram stöttas nu Jon Henrik Fjällgren av sina fans.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag