Sven-Erik Magnusson gick bort i mars i år Foto: TOMMY HOLL / GT-EXPRESSENSven-Erik Magnusson gick bort i mars i år Foto: TOMMY HOLL / GT-EXPRESSEN
Sven-Erik Magnusson gick bort i mars i år Foto: TOMMY HOLL / GT-EXPRESSEN
Foto: PETER KNUTSON/TV4 / COPYRIGHT FOTOGRAF PETER KNUTSONMOBIL: 070-734 60Foto: PETER KNUTSON/TV4 / COPYRIGHT FOTOGRAF PETER KNUTSONMOBIL: 070-734 60
 Foto: PETER KNUTSON/TV4 / COPYRIGHT FOTOGRAF PETER KNUTSONMOBIL: 070-734 60

Engbergs hyllning till Sven-Erik Magnusson

Publicerad

Lotta Engberg hyllade Sven-Erik Magnusson i TV4-programmet ”Lotta på Liseberg”. 

Artisten berättade i direktsändning om sina varma minnen från vännen och artistkollegan. 

– De här goda minnena får vi bära med oss, säger hon i TV4-programmet. 

Den 22 mars gick dansbandet Sven-Ingvars sångare Sven-Erik Magnusson bort i sviterna av cancer, 74 år gammal.

Sven-Erik Magnusson har sörjts av hela Musiksverige och under ”Lotta på Liseberg” passade programledaren och artisten Lotta Engberg, 54, på att uppmärksamma hans bortgång. 

Lotta Engberg berättar för publiken om när hon nåddes av det tragiska beskedet och berättar varmt om sin forna kollega: 

– Vilken fantastisk kille det här var. Alla vi som haft äran att få träffa honom vet hur skojfrisk han var. Han var begåvad och en otroligt musikalisk kille. Det är de här goda minnena får vi bära med oss nu när han inte finns hos oss längre, säger hon i TV4-programmet. 

 

LÄS MER: Här hedrar hundratals Sven-Erik Magnusson 

 

Hyllades av Christer Sjögren

Sven-Erik Magnusson hyllades sedan i programmet genom att kollegan och vännen Christer Sjögren fick sjunga Magnussons klassiker ”Fröken fräken”. 

 

LÄS MER: Sonens kärleksfulla hyllning på begravningen 

 

Turnerade ihop med Sven-Erik Magnusson 

Lotta Engberg har samarbetat med Sven-Erik Magnusson vid flera tillfällen och var även ute på turné med honom. Duon turnerade bland annat ihop under Diggiloo 2004. 

Sven-Erik Magnusson blev sjuk i prostatacancer redan 2010, men lyckades hålla sig ute på vägarna i flera år därefter. Han turnerade för sista gången med Sven-Ingvars under sommaren 2016, med turnéavslutning 21 augusti i Blekinge.

Relaterade ämnen
Max Sohl Stjernberg
Max Sohl Stjernberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag