Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

MFF:s kval flyttas – efter Uefas krav

Publicerad

FK Vardar får inte spela hemmamatchen mot Malmö FF på sin hemmaarena i Skopje.

Uefa och Makedoniens fotbollsförbund tvingar laget att flytta.

Anledningen är att Real Madrid och Manchester United tre veckor senare möts i Supercupen på Arena Filip II.

– Det är ingen fördel för dem. Jag kan bara tänka hur det varit om vi inte spelat på Stadion, säger Erdal Rakip.

Den 12 juli börjar Champions League-äventyret för Malmö FF. Vid lunchtid på måndagen lottades kvalet och som motståndare väntar makedonska FK Vardar när MFF tar sina första steg mot det gruppspel man nådde både 2014 och 2015.

Malmö FF börjar på hemmaplan den 12 juli klockan 19.00.

När returen spelas är fortfarande oklart.

FK Vardar vill helst spela på sin hemmaplan, Arena Filip II, men det får man inte.

Den är nämligen också nationalarena och den plan där Real Madrid och Manchester United ska mötas i supercupfinalen, matchen mellan segrarna av Champions League och Europa League.

Att Supercupfinalen spelas så sent som den 8 augusti, tre veckor efter returen mellan Vardar och MFF (som ska spelas antingen den 18 eller den 19 juli), hjälper inte.

Vardar tvingas flytta matchen mot MFF

Makedoniens fotbollsförbund och Uefa förbjuder FK vardar att använda arenan. Gräset ska läggas om och allt måste vara tipptopp när de båda europeiska storklubbarna kommer på besök.

– Det stämmer. De har bestämt att gräset måste vara så bra som möjligt när Supercupen spelas, säger Nicola som är sekreterare på FK Vardars kansli.

FK Vardar har försökt överklaga beslutet men inte fått gehör. De måste därför hitta en ny spelplats. Mycket pekar på att det blir på Mladost Stadium i Strumica, 15 mil från Skopje, eftersom det är den enda stad, bortsett från Skopje, i Makedonien som har en arena godkänd för spel i de europeiska cuperna.

Malmö FF:s mittfältare Erdal Rakip, med rötter i just Makedonien, tror att flytten innebär en fördel för Malmö FF.

– Det är en mycket mindre stad och en mindre arena, säger Rakip.

Eftersom det fortfarande inte är spikat var returen ska spelas, FK vardar kan välja att lägga den i något av Makedoniens grannländer, är det heller inte bestämt när den ska spelas.

Uefa kräver dock att den ska spelas antingen den 18 eller den 19 juli.

 

LÄS MER: Så tar sig Malmö FF till Champions League

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag