Kvinna körde in i mitträcket på E6

Publicerad

Det var stora trafikstörningar på E6 i Tanums kommun efter att en bil ska ha kört ner cirka 40 meter mitträcke för att sedan gå ner i diket.

En kvinna har förts till sjukhus efter kraschen – skadeläget är okänt.

Larmet om singelolyckan kom till polisen 13.46 på måndagen. Olyckan inträffade i södergående riktning, söder om Gerumstunneln.

– Först var ett fält avstängt och sedan kommer man tidvis stänga av vägen i södergående riktning, sa polisens presstalesman Tommy Nyman.

Inledningsvis stängdes ett körfält av. Vägen var också helt avstängd tidvis i samband med räddningsarbetet, uppgav polisen.

Kvinna körde ner i diket

– Det var en kvinnlig förare som man ska prata med, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst.

Enligt räddningstjänsten ska kvinnan, som var ensam i bilen, kunnat ta sig ur fordonet för egen maskin. Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans med oklara skador. Enligt polisens initiala uppgifter ska det inte ha rört sig om allvarliga skador.

Blev stopp i trafiken

Olyckan skedde i södergående riktning men enligt Tomas Rönnborg, insatsledare vid räddningstjänsten i Tanum så påverkades trafiken också i motsatt körfält.

– Det ligger ganska mycket skräp och bildelar över vägbanan så vi kommer även att stänga av en fil i norrgående, sa Rönnborg.

Trafiken släppes på när räddningstjänsten var klara med sitt saneringsarbete. Enligt SOS Alarm sa prognosen att vägen skulle öppnas igen klockan 14.50.

– Jag har fått in att bärgning av bilen är avslutad vid 14.49 och vi har sedan lämnat platsen, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst.

Är vägen öppen för trafik?

– Det kan jag inte säga helt säkert men det förutsätter jag, avslutar Tommy Nyman.

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER